Safran Mutfakta-Çorbalar

Salı, Şubat 14, 2006

Kolay Un Çorbası

Merhaba!Dışarısı oldukça soğuk ve çok kar yağıyor. Böyle havalarda yemek için en güzel ne gider? Tabi ki dumanı üstünde sıcacık bir çorba...Hele yapımı sadece 15 dakika alıyorsa tadına doyulmaz...İşte size böyle güzel ve pratik bir tarif...Şimdiden afiyet olsun...

Malzemeler:

3 kaşık un
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu
200 gr kıyma
istenilenbaharatlar (kekik, kırmızı biber, kimyon, nane, karabiber vb.)tuz
Yapılışı:

Tencerede kıymayı 1-2 çorba kaşığı sıvı yağda pişirdikten sonra, üzerine yaklaşık 4 bardak kaynar su ekleyelim. Ayrı bir kapta 3 kaşık unu 1-1,5 bardak soğuk suyla hep aynı yöne karıştırarak ve suyu azar azar ilave ederek tamamen ezelim ve içinde hiç un topağı kalmamış bir bulamaç elde edelim. Bu bulamacı kaynamakta olan kıymalı suya azar azar ekleyelim ve bunu yaparken de devamlı hızlıca karıştıralım.

Tencerenin kapağını kapatmadan, kısık ateşte karışımı ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar bu halde kaynamaya bırakıp unun kokusunun iyice gitmesini ve çorbanın yoğunlaşmasını sağlayalım ve bu arada tuzunu ve baharatlarını da ekleyelim (baharatlardan kekik, nane ve karabiberi bol tutmanızı öneririm).

10 dakika sonra ocağı kapatıp tencereyi ayrı bir göze alarak bir kapta iyice çırptığımız yumurta sarısı ve limon suyu karışımını yine hızlıca karıştırarak azar azar ocaktan yeni aldığımız sıcak çorbaya ilave edelim... İşte çorbamız servise hazır!...İnanın tadına doyulmaz bir lezzet ortaya çıkıyor, hem de kısa bir süre içerisinde...

Not: bugünlerde çiğ yumurtayı bu şekilde doğrudan kullanmak istemeyenler ya da yumurta sevmeyenler için son aşamada yumurta sarısı olmadan sadece limon suyu ekleyebileceklerini ve çorbanın lezzetinden hiç bir şey kaybetmeyeceğini belirtmek isterim...Sevgiler...:)

1 Comments:

Blogger Unknown said...

Gerçekten çok lezzetli bir çorbaymış. Ben tereyağı ve ufalanmış erişte de ekleyerek yaptım. Çocuklar çok beğendi. Üstelik oldukça besleyici.

10/19/2007 12:17:00 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home