Safran Mutfakta-Çorbalar

Perşembe, Mart 23, 2006

Terbiyeli Tavuk Çorbası

Değişik bir tavuk çorbası denemek ister misiniz? Zamanında Mudurnu Tavukçuluk’un yemek kitabında bulduğum ve sizlere Çorbalar linkinde tarifini sunduğum bu tavuk çorbası benim soframda sıklıkla yer verdiğim bir lezzettir. Kitaptaki tarifte yine rahat duramayarak :) bir takım değişiklikler yapmıştım :) Bu çorba özellikle kendisini hiçbir şekilde pırasa ve havuç yemiyor sanan minik oğlum için de ideal…:) Çorbanın içinde yer alan pırasa ve havucun yemeğe verdiği lezzete ve aromaya tadınca inanamayacaksınız…Dilerim sizler de bu lezzeti en az bizimkiler kadar seversiniz…Şimdiden mutlu bir haftasonu diliyorum hepinize... Sevgiler…:)

Safran

Malzemeler

½ tavuk göğsü
2-3 adet pırasa
2 adet havuç
1 küçük kuru soğan
1 kaşık un
Baharatlar (kekik, pul biber, karabiber, nane)
Tuz

Kreması için

2 kaşık yoğurt
2 kaşık un
1 yumurtanın sarısı


Yapılışı:

Tavuk göğsümüzü suda iyice pişene dek haşlayalım, daha sonra suyun içinden pişen tavuk etini alıp soğumaya bırakalım ki daha rahat doğransın, tavuk suyunu ise bir kenarda bekletelim dökmeyelim. Bu arada derin bir tencerede ince kıyılmış soğan ve pırasa ile havuçları sıvı yağda çevirelim ve sebzeler iyice yumuşayınca içine 1 kaşık un atıp biraz da bununla pişirelim…Daha sonra sebzelerin üzerine tavuk suyundan kepçe kepçe dökelim ve karıştıralım. Bu sıvı karışımın üzerine az önce pişirdiğimiz ve kuşbaşı doğradığımız tavuk etlerini, baharatları ve tuzu da ilave edelim ve çorbayı 10 dakika kaynamaya bırakalım. Bu arada kremayı, yukarıda krema için yazan malzemeleri karıştırmak suretiyle hazırlayalım ve içine pişmekte olan çorbamızdan da 1 kepçe ekleyerek kremayı çorbaya alıştıralım. Çorbamızın altını kısık ateşe alarak kremayı azar azar ilave edelim, kremayı ekleme aşamasında hızlıca ve sürekli olarak karıştırmaya devam edelim. 3 dakika daha, çok kısık ateşte bıraktığımız çorbamızı el blenderından geçirerek, istersek fırında hazırlayacağımız kıtır ekmeklerle birlikte sıcak sıcak servis yapalım…(kremayı ekleme aşamasında çok kısık ateş istememizin nedeni krema içinde yer alan yumurtanın ani ısı değişikliğiyle pişmesini önlemek içindir)... Afiyet olsun… :)

4 Comments:

Blogger akçahan said...

Measi bitti, toplantı saatini bekliyorum, Sevgili Safran, bir kase alabilirmiyim ? Bende oğluma blenderdan geçirerek yemediklerini yedirmiş oluyordum ama, bu ara çorba yemiyor kendileri. Çorbanı yapacağım Safran, teşekkürler ve iyi hafta sonları.

3/24/2006 04:53:00 ÖS  
Blogger Safran said...

Canım yorulup, acıkmışsındır şimdi sen...Hatta bazı günler eve gittiğimde yemek hazır olsa keşke diyecek kadar yorulduğumu bilirim...Neyse Semanurcum, yarın tatil inşallah şöyle güzel bir dinlenirsin, çorbayı denersen beğeneceğini umuyorum, sevgiler, kendine dikkat et...

Safran

3/24/2006 05:47:00 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Safran Hanım Merhabalar,

Ellerinize sağlık çorba tarifinizi hemen defterime kolay un çorbasının yanına kaydettim.Şuan Dışarda harika bol güneşli bir hava var sanırım artık bahar yüzünü gösteriyor...
Sevgiyle Kalın, hepimize bol güneşli günler...

Hasibe,

3/27/2006 04:06:00 ÖS  
Blogger Safran said...

Hasibecim, kalp kalbe karşıdır derler ya, bugün inan aklımdan geçmiştin demek bana mesaj yazacakmışsın... Hakikaten havalar güzelleşti, ben daha bir mutlu, daha bir enerjik olurum yılın bu zamanlarında böyle havalarda, herkeste öyle sanırım...Çorbayı yapınca beğeneceksin, şimdiden afiyet olsun, kendine iyi bak canım, görüşmek dileğiyle...

3/27/2006 04:45:00 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home