Safran Mutfakta-Çorbalar

Salı, Haziran 05, 2007

TUTMAÇ ÇORBASI

Malzemeler
250 gr et (kuşbaşından daha küçük doğranmış)
1 çay bardağı erişte
1 kase yoğurt
1 yumurta
2 kaşık un
2 diş sarımsak
baharat (nane, karabiber)
tuz
yeterince su
Yapılışı
Eti hafif yağda suyunu bırakıp çekene ve yumuşayıncaya dek pişirelim. Üzerine kaynar su ilave edelim. Kaynar suyun içerisine eriştelerimizi koyalım. Bu kaynarken başka bir kapta unu, yumurtayı, yoğurdu ılık su ile beraber çırparak bütünleştirelim ve kaynamakta olan erişteli-etli suya sürekli karıştırarak azar azar ilave edelim. Hep birlikte kaynamaya başlayınca içerisine dövülmüş sarımsağı ve tuzunu ilave edelim. Çorbayı ocaktan alalım ve nane ve karabiberini ekleyip karıştıralım. Sıcak sıcak servis yapalım, afiyetle yiyelim :)

3 Comments:

Blogger Bocuruk said...

Anneciğinin ellerine sağlık. Sıhhat olsun içenlere:) Yayla çorbasını andırıyor ki benim yayla çorbamı çok beğenirler. En kısa zamanda bu tarifi yapacağım belki de bu akşam. Çünkü yayla çorbası yapacaktım tavuk suyuna.

6/05/2007 03:33:00 ÖS  
Blogger Oya Kayacan said...

Sana geçmiş olsun Safran. Anlaşılan dertli kısmı bitmiş hastalığının keyif sürmelere başlanmış. Neden dersen, bu anne çorbası hiç de hasta çorbasına benzemiyor da ondan 8~}

7/03/2007 04:18:00 ÖS  
Blogger mintininmutfağı said...

canım arkadaşım bizim aile sevmez pek bu çorbayı ama içenlere şif aolsun diyorum
http://mintininmutfagi.blogcu.com/

6/03/2010 12:02:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home