Safran Mutfakta-Çorbalar

Salı, Eylül 04, 2007

Tam Buğday Unundan Çorba

Malzemeler

3 kaşık tam buğday unu
250 gr kıyma
1 yumurtanın sarısı (veya isterseniz 1 yumurtayı büyünüyle kullanabilirsiniz)
1 limonun suyu
istenilen baharatlar (kekik, kırmızı biber, kimyon, nane, karabiber vb.)tuz

Yapılışı


Tencerede kıymayı koyup üzerine 2-3 parmak kalınlığında sıcak su koyarak pişirdikten sonra, üstüne yaklaşık 4 bardak daha kaynar su ekleyelim. Ayrı bir kapta 3 kaşık tam buğday ununu 1-1,5 bardak soğuk suyla hep aynı yöne karıştırarak ve suyu azar azar ilave ederek tamamen ezelim ve içinde hiç un topağı kalmamış bir bulamaç elde edelim. Bu bulamacı kaynamakta olan kıymalı suya azar azar ekleyelim ve bunu yaparken de devamlı hızlıca karıştıralım.

Tencerenin kapağını kapatmadan, kısık ateşte karışımı ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar bu halde kaynamaya bırakıp unun kokusunun iyice gitmesini ve çorbanın yoğunlaşmasını sağlayalım ve bu arada tuzunu ve baharatlarını da ekleyelim (baharatlardan kekik, nane ve karabiberi bol tutmanızı öneririm).

10 dakika sonra ocağı kapatıp tencereyi ayrı bir göze alarak bir kapta iyice çırptığımız yumurta sarısı (ya da yumurtanın bütününü) ve limon suyu karışımını yine hızlıca karıştırarak azar azar ocaktan yeni aldığımız sıcak çorbaya ilave edelim... Afiyetle yiyelim :)

2 Comments:

Blogger Nalan Kaplan said...

Eline sağlık canım denemek gerek bu tarifi :)sevgiler...

9/10/2007 03:33:00 ÖÖ  
Anonymous yemek tarifleri said...

harika bir tarifmis. tebrikler.

8/19/2011 04:55:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home