Safran Mutfakta-Çorbalar

Çarşamba, Şubat 20, 2008

Şehriye Çorbası

Malzemeler

1 soğan (ince kıyılmış)
250-300 gr kıyma
2 kaşık sıvıyağ
1 kaşık salça
¾ bardak şehriye (tel, harf, yıldız şehriye ve hatta erişte koyabilirsiniz)
Nane, kekik, tuz, karabiber, kırmızıbiber
Kıyılmış maydanoz (istenirse)
1 litre sıcak su


Yapılışı

Tencereye soğanı, kıymayı ve salçayı alıp klasik bir yemekaltı oluşturalım :) yani sıvıyağda bunları pişirelim… Üzerine 1 litre sıcak su ilave edelim… Kaynamakta olan karışıma şehriyelerimizi ekleyelim ve tuzunu baharatını ve maydanozunu da ekleyerek hep birlikte birkaç taşım kaynatalım, soğuk havalarda sıcacık afiyetle yiyelim :)

1 Comments:

Anonymous yemek tarifleri said...

harika bir tarifmis. tebrikler.

8/19/2011 04:55:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home