Safran Mutfakta-Çorbalar

Salı, Mart 01, 2011

Nohutlu-Erişteli Tavuk Çorbası


Malzemeler

2 tavuk baget yada yarım tavuk göğsü
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
1/2 su bardağı erişte
1,5 litre su
4 kaşık un
tuz ve baharatlar (kekik, kırmızı biber, karabiber, fesleğen, nane, reyhan)

Yapılışı

Tavuğu suyla beraber tencereye alalım ve iyice haşlayalım... Haşlandıktan sonra blenderdan geçirelim (ağıza gelsin istiyorsanız çıkarıp küçük parçalara ayırıp tekrar haşlama suyuna ilave edersiniz ki ben böyle yapıyorum)... Ayrı bir kapta unu bir miktar soğuk suyla ezelim ve kaynamakta olan çorbaya ilave ederek hep birlikte 5 dakika kaynatalım... Arada karıştıralım... Sonra içine haşlanmış nohutu ve erişteyi, baharatlarını ve tuzunu ilave edip bir 5-10 dakika daha kaynatalım... İstersek limon ilave ederek sıcak sıcak servis yapalım...

1 Comments:

Anonymous yemek tarifleri said...

harika bir tarifmis. tebrikler.

8/19/2011 04:54:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home